Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Závitky z mletého masa se slaninou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Závitky z mletého masa se slaninou - postup přípravy

Představujeme vám recept na velmi speciální pochoutku připravenou z těch nejdostupnějších ingrediencí. I když na první pohled tato pochoutka vypadá složitě, ve skutečnosti ji zvládne připravit i úplný začátečník. Neváhejte překvapit své blízké několika závitky z mletého masa se slaninou. Jsou obzvlášť chutné a velmi šťavnaté. Nikdo neodolá pokušení vyzkoušet tuto dokonalou chuťovku.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Vložte mleté ​​maso do misky a přidejte k němu jedno vejce. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Přidejte cibuli do mísy s mletým masem. Vezměte dva krajíce chleba, vložte je do samostatné misky a zalijte je studenou vodou. Umyjte koriandr a nakrájejte jej na menší kousky. Chléb vyndejte z vody a přidejte jej do mísy s mletým masem. Vše dobře smíchejte a nezapomeňte přidat sůl, pepř i koriandr na dochucení.




Nyní si připravte náplň. Vejce uvařte natvrdo, oloupejte je a nastrouhejte na hrubém struhadle. Nastrouhejte také sýr a společně smíchejte. Přidejte rozdrcený česnek, koriandr a majonézu. Směs dobře promíchejte.

Z připravené náplně vytvarujte několik kuliček. Vezměte malé množství mletého masa, rozprostřete jej do dlaně a do středu masa dejte kuličku náplně a obalte ji zbývajícím masem, aby nikde neprosvítala ven.

Na pracovní plochu položte dva plátky slaniny a hotový masový váleček do ní zabalte. Takto pokračujte, dokud vám vystačí masová směs i náplň. Hotové masové bochánky položte na plech předem vymazaný rostlinným olejem.

Vložte plech do předehřáté trouby na 170 ° C a pečte asi 30-35 minut.

Slanina se nádherně vypeče a bude dokonale křupavá.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů