Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněné zelné listy s mletým masem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Plněné zelné listy s mletým masem - postup přípravy

Plněné zelné listy jsou tradiční pochoutkou, zaměníte-li však klasické bílé zelí za listy jemného pekingského zelí získáte neotřelou chuť, doplněnou lahodnou jemnou omáčkou. Na přípravu této pochoutky navíc nebudete potřebovat žádné neobvyklé ingredience, většinu potřebných surovin máte jistě běžně doma.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Plněné listy

Omáčka

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Plněné zelné listy

1. Rýži properte ve studené vodě a začněte vařit obvyklým způsobem. Vařte asi 5 minut, pro další použití by však měla zůstat nedovařená.

2. Připravte si mleté maso. Můžete koupit již namleté, případně si jej namlít doma.

3. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.

4. Z velkého kusu pekingského zelí odkrojte spodní třetinu. Pro zabalení mletého masa budete potřebovat 8 velkých listů. Zbylé zelí nakrájejte na jemné proužky.

5. Mleté maso smíchejte s rýží, cibulí, osolte a opepřete. Vše řádně promíchejte. Přidejte asi 100 g nakrájeného pekingského zelí.

6. Listy zelí spařte horkou vodou, měly by změknout. Odřežte případné tvrdé části a rozřízněte listy na 2 poloviny.

7. Do připravených listů balte masovou směs. Dbejte na to, abyste listy kolem masa řádně utáhli, aby náplň nevypadla.

8. Zabalené listy opékejte na rozpáleném oleji.

9. Brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na měsíčky.

10. Na rozpáleném oleji brambory opékejte ze všech stran dozlatova.

11. Opečené brambory i listy přesuňte do velkého hrnce.

2. KROK

Omáčka

1. Papriky omyjte, vyjměte z nich semínka a nakrájejte na kostičky.

2. Oloupanou mrkev nastrouhejte nahrubo. Cibuli nakrájejte najemno.

3. Všechnu připravenou zeleninu opečte na rozpáleném oleji. Osolte a přidejte asi 100 g nakrájeného pekingského zelí.

4. K zelenině přidejte rajský protlak a máslo a orestujte.

5. K zelenině přilejte část vody a duste do měkka. Následně rozmixujte dohladka. Přidejte zakysanou smetanu, zbytek vody a řádně rozmíchejte.

6. Připravenou omáčkou přelijte opečené brambory a závitky. Přidejte bobkový list a vařte na středním plameni zhruba 30 minut.

 

3. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

5. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů