Plněný bramborový knedlík s párkem a zelím - postup přípravy
Připravte si jednoduché a syté jídlo podle rychlého receptu paní Ilony Šimůnkové. Knedlík obsahuje chutný párek a jeho přílohu tvoří šťavnaté kysané zelí plné vitamínů.
Ingredience
Brambory ve slupce očistěte a vařte je v osolené vodě 15–20 minut. Poté je sceďte, nechte vychladnout a oloupejte je. Následně je nastrouhejte a smíchejte se solí, vejcem, hrubou moukou a olejem.
Poznámka: Těsto by mělo být vláčné. Pokud je příliš suché, přidejte do něj ještě jedno vejce. Pokud se příliš lepí, přidejte víc mouky.
Z ingrediencí uhněťte těsto, které rozdělte na 2–3 stejně velké části, z kterých vyválejte válečky. Ve středu každého válečku vytvořte důlek a do něj vložte párek, do kterého ho zapracujte.
Knedlíky vařte v osolené vodě 15 minut a zatím osmažte nadrobno nakrájenou cibuli na sádle. Cibule by měla být hnědá – toho dosáhnete přibližně 5minutovým smažením za stálého míchání.
Uvařené knedlíky servírujte nakrájené na kolečka se syrovým kysaným zelím a usmaženou cibulkou.
Tip: Místo párku můžete knedlíky naplnit jinou oblíbenou surovinou, jako je například uzené maso nebo špenát.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.