Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněný bramborový knedlík s párkem a zelím

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Plněný bramborový knedlík s párkem a zelím - postup přípravy

Připravte si jednoduché a syté jídlo podle rychlého receptu paní Ilony Šimůnkové. Knedlík obsahuje chutný párek a jeho přílohu tvoří šťavnaté kysané zelí plné vitamínů.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory ve slupce očistěte a vařte je v osolené vodě 15–20 minut. Poté je sceďte, nechte vychladnout a oloupejte je. Následně je nastrouhejte a smíchejte se solí, vejcem, hrubou moukou a olejem.

2. KROK

Poznámka: Těsto by mělo být vláčné. Pokud je příliš suché, přidejte do něj ještě jedno vejce. Pokud se příliš lepí, přidejte víc mouky.

3. KROK

Z ingrediencí uhněťte těsto, které rozdělte na 2–3 stejně velké části, z kterých vyválejte válečky. Ve středu každého válečku vytvořte důlek a do něj vložte párek, do kterého ho zapracujte. 

4. KROK

Knedlíky vařte v osolené vodě 15 minut a zatím osmažte nadrobno nakrájenou cibuli na sádle. Cibule by měla být hnědá – toho dosáhnete přibližně 5minutovým smažením za stálého míchání.

5. KROK

Uvařené knedlíky servírujte nakrájené na kolečka se syrovým kysaným zelím a usmaženou cibulkou. 

Tip: Místo párku můžete knedlíky naplnit jinou oblíbenou surovinou, jako je například uzené maso nebo špenát.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů