Poctivé kuře na paprice - postup přípravy
Kuře na paprice je jednoduché jídlo, jehož příprava má celou řadu variant a obměn. Ti, kteří vyzkoušeli recept podle Youtube kanálu Recepty bez brepty, se ale shodují na tom, že právě tento je nejlepší ze všech.
Ingredience
V pánvi rozehřejte rostlinný olej s kouskem másla. Vyskládejte do ní kuřecí stehna kůží dolů a opékejte je z každé strany asi 4 minuty, dokud se sama nepustí dna a nezískají sytě zlatavou barvu. V tu chvíli maso z pánve vyjměte stranou.
Nasekejte cibuli nadrobno a vhoďte ji do pánve s výpekem z kuřecích stehen. Nechte ji zrůžovět a přisypejte asi 2 polévkové lžíce sladké papriky. Za stálého míchání vše společně maximálně minutku restujte a obsah pánve zalijte vývarem či v nejhorším případě i vodou (s vývarem však bude mít omáčka mnohem výraznější a plnější chuť).
K omáčce přilijte trochu mléka a plnotučné smetany, promíchejte a vraťte zpátky do pánve opečená kuřecí stehna. Vše přiveďte k varu, přiklopte pokličkou a nechte dusit 60 minut. Poté maso opět vyjměte z hrnce ven. Omáčku opepřete, zahustěte zlatavou domácí jíškou a nechte vše 10 minut povařit.
K zahuštěné omáčce přilijte ještě trochu smetany, podle chuti ji opepřete a promixujte ji tyčovým mixérem dohladka. Vraťte maso zpátky do omáčky, nechte ho chvilku prohřát a podávejte s houskovým knedlíkem, rýží nebo s těstovinou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.