Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Poctivý hospodský vepřový guláš

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 80 minut

Poctivý hospodský vepřový guláš - postup přípravy

Připravte si českou klasiku a vyzkoušejte recept na poctivý hospodský vepřový guláš plný šťavnatého masa podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Servírovat ho můžete s houskovým knedlíkem, čerstvým křupavým pečivem nebo s těstovinami.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Vepřovou plec omyjte, zbavte ji nejedlých částí masa a nakrájejte ji na kostky o velikosti 2×2 cm. Cibuli očistěte a nakrájejte ji na malé kostičky.

2. KROK

Cibuli vložte do hrnce a restujte ji, dokud nezíská zlatohnědou barvu. Poté k ní přidejte nakrájené maso a vše společně promíchejte.

3. KROK

Přidejte mletou sladkou papriku, drcený kmín, mletý černý pepř, rajčatový protlak a vše krátce orestujte. Poté do hrnce nalijte vývar a směs promíchejte.

4. KROK

Hrnec zakryjte poklicí a guláš přiveďte k varu. Vařte ho, dokud nebude maso měkké. Pravidelně ho míchejte a v případě potřeby ho dolévejte vodou.

5. KROK

Do guláše přidejte nastrouhaný chléb, prolisovaný česnek, majoránku a pivo. Nakonec ho dochuťte solí a pepřem. Poté ho provařte ještě 5 minut.

6. KROK

Hotový guláš můžete ihned servírovat. Jako přílohu zvolte houskový knedlík, čerstvé pečivo nebo těstoviny.

7. KROK

Tip: Místo tvrdého chleba můžete na zahuštění použít také mouku s vodou, nastrouhanou bramboru nebo kukuřičný škrob.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů