Poctivý hospodský vepřový guláš - postup přípravy
Připravte si českou klasiku a vyzkoušejte recept na poctivý hospodský vepřový guláš plný šťavnatého masa podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Servírovat ho můžete s houskovým knedlíkem, čerstvým křupavým pečivem nebo s těstovinami.
Ingredience
Vepřovou plec omyjte, zbavte ji nejedlých částí masa a nakrájejte ji na kostky o velikosti 2×2 cm. Cibuli očistěte a nakrájejte ji na malé kostičky.
Cibuli vložte do hrnce a restujte ji, dokud nezíská zlatohnědou barvu. Poté k ní přidejte nakrájené maso a vše společně promíchejte.
Přidejte mletou sladkou papriku, drcený kmín, mletý černý pepř, rajčatový protlak a vše krátce orestujte. Poté do hrnce nalijte vývar a směs promíchejte.
Hrnec zakryjte poklicí a guláš přiveďte k varu. Vařte ho, dokud nebude maso měkké. Pravidelně ho míchejte a v případě potřeby ho dolévejte vodou.
Do guláše přidejte nastrouhaný chléb, prolisovaný česnek, majoránku a pivo. Nakonec ho dochuťte solí a pepřem. Poté ho provařte ještě 5 minut.
Hotový guláš můžete ihned servírovat. Jako přílohu zvolte houskový knedlík, čerstvé pečivo nebo těstoviny.
Tip: Místo tvrdého chleba můžete na zahuštění použít také mouku s vodou, nastrouhanou bramboru nebo kukuřičný škrob.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem