Polévka z mletého masa - postup přípravy
Chutná a výživná polévka může vzniknout i z mletého vepřového masa, jak nám dokázala ve svém receptu paní Jaroslava Slavíková.
Ingredience
Vepřovou plec namelte v mlýnku na maso, vložte ji do hrnce se studenou vodou, rozmělněte ji, osolte a opepřete a přiveďte k varu. Jakmile začne vřít, přidejte kousek masoxu a stáhněte žár na minimum. Takto nechte maso probublávat 3 hodiny a v průběhu vaření z hladiny sbírejte vysráženou pěnu.
Když je maso hotové, přidejte na kostičky či proužky nakrájenou mrkev a celer, pokrájenou jarní cibulku a hrst hrášku, případně další zeleninu, kterou máte v polévce rádi. Nechte polévku vařit, dokud zelenina nezměkne.
Vyklepněte do misky dvě vejce, rozšlehejte je vidličkou a za pomalého míchání je vlijte do horké polévky. Tu nakonec dochuťte podle své chuti a podávejte.