Polévkové koření do skla s rajčaty - postup přípravy
Polévkové koření do skla je skvělý způsob, jak si uchovat chuť čerstvé zeleniny po celý rok. Směs zeleniny a bylinek dodá polévkám i jiným pokrmům bohatou chuť.
Domácí polévkové koření ve skle je malý poklad, který vám ušetří čas i práci v kuchyni. Z čerstvé zeleniny a bylinek vytvoříte směs plnou chuti a vůně, kterou můžete používat po celý rok. Na rozdíl od kupovaných dochucovadel přesně víte, co obsahuje – jen zeleninu, bylinky a sůl, žádná chemie ani umělé přísady. Stačí lžíce této barevné směsi a i obyčejná polévka nebo omáčka se promění v lahodný pokrm jako od babičky. Příprava je přitom snadná: zeleninu jen očistíte, nakrájíte, smícháte se solí a naplníte sklenice. Zavařovat není třeba, protože směs se díky soli skvěle uchová. Je to jednoduchý a ověřený způsob, jak si zajistit kousek léta a čerstvé zahradní chuti i uprostřed zimy.
Ingredience
Oloupanou, nastrouhanou mrkev s nahrubo nakrájenou cibulí, nadrobno nakrájenou paprikou a nasekanými bylinkami vložte do větší mísy.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník. Z kopru předem odstraňte hrubé stonky, které rozmixujte a poté je také přidejte do mísy se zeleninou.
Rajčata zbavte stopek, rozmixujte je a v samostatné míse je smíchejte se solí. Přidejte je k zelenině, bylinkám a vše důkladně zamíchejte.
Zeleninovou směsí naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete a skladujte v lednici.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat až 5000 ml směsi.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Калнина Наталья

