Polská okurková polévka - postup přípravy
Tradiční polský recept na okurkovou polévku se v našich končinách ještě příliš nezabydlel. Je to ale velká škoda, a proto ji teď můžete vyzkoušet podle vymazleného receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty.
Ingredience
Cibuli nasekejte nadrobno a kořenovou zeleninu nakrájejte na drobné kostičky (popřípadě ji můžete i nastrouhat). Brambory oloupejte a rovněž je nakrájejte na menší kousky. V hrnci rozehřejte rostlinný olej smíchaný s kouskem másla a nechte na něm zesklovatět cibuli.
Přihoďte brambory, osolte je a opepřete a nechte je v tuku chvíli restovat. Poté přisypejte také kořenovou zeleninu a ještě chvíli vše za častého míchání restujte. Obsah hrnce zalijte silným vývarem, promíchejte, přiklopte poklicí a nechte jej vařit doměkka.
Zatímco se polévka vaří, nastrouhejte nahrubo kyselé okurky. Do pánve nalijte asi jednu lžíci oleje a osmahněte v něm okurky, dokud nezavadnou. Když jsou brambory a zelenina v hrnci měkké, vyklopte restované okurky do hrnce.
Polévku dochuťte solí, cukrem a lákem z okurek. Vmíchejte zakysanou smetanu a nadrobno nasekaný kopr, odstavte ze sporáku a podávejte.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty