Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Polská okurková polévka

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Polská okurková polévka - postup přípravy

Tradiční polský recept na okurkovou polévku se v našich končinách ještě příliš nezabydlel. Je to ale velká škoda, a proto ji teď můžete vyzkoušet podle vymazleného receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty.

Ingredience pro:
1 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Cibuli nasekejte nadrobno a kořenovou zeleninu nakrájejte na drobné kostičky (popřípadě ji můžete i nastrouhat). Brambory oloupejte a rovněž je nakrájejte na menší kousky. V hrnci rozehřejte rostlinný olej smíchaný s kouskem másla a nechte na něm zesklovatět cibuli.

2. KROK

Přihoďte brambory, osolte je a opepřete a nechte je v tuku chvíli restovat. Poté přisypejte také kořenovou zeleninu a ještě chvíli vše za častého míchání restujte. Obsah hrnce zalijte silným vývarem, promíchejte, přiklopte poklicí a nechte jej vařit doměkka.

3. KROK

Zatímco se polévka vaří, nastrouhejte nahrubo kyselé okurky. Do pánve nalijte asi jednu lžíci oleje a osmahněte v něm okurky, dokud nezavadnou. Když jsou brambory a zelenina v hrnci měkké, vyklopte restované okurky do hrnce.

4. KROK

Polévku dochuťte solí, cukrem a lákem z okurek. Vmíchejte zakysanou smetanu a nadrobno nasekaný kopr, odstavte ze sporáku a podávejte.

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů