Pomalu pečené hovězí v rajčatové marinádě - postup přípravy
Nedělní oběd z hovězího masa vás i vaši rodinu více než uspokojí. Vyzkoušejte osvědčený domácí recept od paní Zdeňky Laštůvkové na hovězí pečené v římském hrnci.
Ingredience
Nejprve připravte marinádu. V misce smíchejte rajčatové pyré s hořčicí, rostlinným olejem a prolisovaným česnekem. Přidejte sůl a čerstvě mletý černý pepř, směs nařeďte asi 3 polévkovými lžícemi vody a důkladně ji promíchejte.
Maso podle potřeby rozkrojte na více kusů a vložte je do římského hrnce nebo jiného keramického pekáče s poklicí. Špalíčky masa polijte marinádou, navrch položte cibuli nakrájenou na půlkolečka a pekáč uzavřete poklicí.
Zapékací nádobu s masem vložte do trouby, dobře rozehřáté na teplotu 180 °C a nechte maso péct asi 4 hodiny.
Ke konci pečení připravte šťouchané brambory s máslem a dušenou nebo vařenou mrkev či jinou přílohu, které dáváte přednost. Pokrm rozdělte na talíře, ozdobte jej petrželkou, podlijte trochou šťávy z pekáče a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.