Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vrstvený velikonoční salát s vejci a zeleninou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Vrstvený velikonoční salát s vejci a zeleninou - postup přípravy

Pokud budete mít o Velikonocích nadbytek vajec natvrdo, můžete je zkombinovat se zeleninou a připravit z nich vynikající vrstvený salát. Servírovaný ve skleněné míse zároveň ozdobí váš sváteční stůl.

Ingredience pro:
1 porce

Na salát

Na dresink

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Uvařte vejce natvrdo a po vychladnutí je oloupejte. Mrkev očistěte, uvařte a nakrájejte na kostičky, stejně tak nakrájejte nakládané okurky a poté 3 vejce na kolečka, zbylá rozkrájejte na kostičky. Nasekejte nadrobno pažitku a jarní cibulku.

2. KROK

Strouhaný křen dejte do misky, přidejte smetanu, majonézu, citronovou šťávu, dle chuti vše opepřete a dobře promíchejte.

3. KROK

Na dno skleněné mísy nasypejte okurky. Pak po stranách podél stěn rozložte v řadě kolečka vajec. Na okurky nalijte třetinu dresingu a dejte vrstvu mrkve. Obložte mísu řadou koleček z vajec a poté na mrkve nasypejte sterilovaný hrášek. Smíchejte zbytek dresingu s vejci a dejte je na hrášek. Pak na ně dejte kukuřici a a vše završte vrstvou nasekané pažitky a jarní cibulky.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů