Pomazánka z uzeného kapra a lučiny - postup přípravy
Z kapra vyuzeného v domácí udírně a lučiny lze udělat vynikající pomazánku na chlebíčky podle receptu od paní Ivany Reisingerové. Pokud nemáte kapra, můžete ho bez obav nahradit uzenou makrelou.
Ingredience
Uzeného kapra vykostěte a rozeberte na malé kousky (případně oberte uzenou makrelu). Přidejte lučinu, najemno nasekanou pažitku, najemno nakrájenou červenou cibuli, hořčici sůl a pepř dle chuti.
Vše důkladně promíchejte, nejlépe vidličkou, dokud nezískáte homogenní směs. Pokud je příliš hutná, můžete ji naředit trochou smetany ke šlehání. Hotovou pomazánku můžete použít i na chlebíčky či různé jednohubky.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.