Zapečené maso se zelím a mrkví

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Zapečené maso se zelím a mrkví - postup přípravy

Jednoduché, syté a zdravé jídlo plné masa a zeleniny připravíte bez větších obtíží. Prostě jen smíchejte suroviny a dejte je zapéct. Zvládnou to i začátečníci, chutnat bude i pokročilým. Pokud nevíte, co byste uvařili, ale máte doma zelí, mrkev a mleté maso, máte vyhráno. Pokrm poslouží jako předkrm nebo rychlá večeře. Chutnat bude ale i za studena. Velmi snadno se totiž přenáší a poslouží jako sytá a vydatná svačina na cesty.
1. KROK

Zelí a mrkev nastrouhejte nahrubo a promíchejte. K zelenině přidejte jedno vejce, sůl a pepř a promíchejte do homogenní hmoty. Mleté maso přidejte do mísy se zeleninovou směsí, posypejte strouhankou a uhněťte hladké těsto.

2. KROK

Plech vyložte pečicím papírem, který potřete lžící oleje a rozprostřete na něj rovnoměrnou vrstvu masozeleninové směsi. Vložte plech do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a pečte směs okolo 30 minut.

3. KROK

Deset minut před dopečením zeleninový koláč vytáhněte z trouby, rovnoměrně povrch zasypejte strouhaným sýrem, který máte rádi, a vraťte plech zpátky do trouby dopéct, aby se sýr na povrchu roztekl a krásně zezlátl.

4. KROK

Po dopečení nakrájejte zapečenou směs na porce a podávejte.

5. KROK

Videorecept krok za krokem

Galerie

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 365 hlasů
Nahlásit chybu
86 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt