Pomerančový pudink v kokosu - postup přípravy
Pokud toužíte po originálním, ale jednoduchém a rychlém dezertu, připravte si pár pomerančů, které vám poslouží jako jeho základ. Výsledek díky nim navíc bude příjemně svěží a sladký, není tak potřeba do něj přidávat příliš mnoho cukru.
Ingredience
Z pomerančů vymačkejte šťávu, nalijte ji do hrnce, přidejte cukr a kukuřičný škrob a promíchejte. Pak směs za stálého míchání vařte, dokud nevznikne hustý pudink. Do něho ještě dejte rozpustit trochu másla.
Vymažte skleničky máslem a nalijte do nich směs. Zakryjte je fólií a dejte na 2 hodiny do lednice. Pak ztuhlou směs vyklepněte, obalte ji ve strouhaném kokosu a nakrájejte na kolečka asi 1,5 centimetru silná. V místě řezu je také obalte v kokosu a servírujte.