Povidla pečená v troubě ze 2 surovin - postup přípravy
Povidla pečená v troubě jsou tradiční dobrotou s intenzivní chutí, kterou připravíte snadno a jen ze 2 surovin. Hodí se na pečivo, do dezertů i k přípravě sladkých jídel.
Ingredience
Omyté, osušené a vypeckované švestky, rozkrojené na polovinu vyskládejte do zapékací mísy a zasypte je cukrem po celém povrchu.
Švestky následně pečte v předehřáté troubě na 160–170 °C po dobu 90 minut. Upečenými švestkami, včetně šťávy, můžete ihned naplnit sterilizované sklenice, které pevně uzavřete.
Poznámka: Před plněním sklenic můžete upečené švestky nejprve rozmixovat. To ocení především ti, kteří upřednostňují jemnější povidla.
Povidla pečená v troubě skladujte na tmavém a chladném místě. Po otevření obsah sklenice co nejdříve zkonzumujte a do té doby povidla uchovávejte v lednici.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Moi Domasni Recepti

