Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pravé italské tiramisu ze smetanového sýra

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Pravé italské tiramisu ze smetanového sýra - postup přípravy

Pravé italské tiramisu je jemné, lahodné a chuťově výrazné díky přidané kávě. Dezert nemusíte péct, vytvoříte ho jednoduše a jeho přípravu zvládnou i začátečníci.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V misce nechte rozpustit kávu v horké vodě. V jiné misce vyšlehejte vaječné žloutky s cukrem a do další větší mísy rozdrobte smetanový sýr. 

2. KROK

Do smetanového sýra vmíchejte vejce s cukrem a v jiné míse vyšlehejte sníh z bílků, který následně vmíchejte do smetanové směsi. 

3. KROK

Dno zapékací mísy vyložte sušenkami, které namočte v kávě. Na sušenky rozprostřete polovinu smetanové směsi, kterou znovu pokryjte sušenkami namočenými v kávě. 

Tip: Chcete-li, aby byl dezert výraznější, můžete do kávy přidat pár kapek rumu.

4. KROK

Na sušenky rozprostřete zbylou smetanovou směs a posypte ji kakaovým práškem. 

Poznámka: Pravé italské tiramisu chlaďte před podáváním v lednici minimálně 4 hodiny. Dezert poté servírujte nakrájený na kousky.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů