Pravé italské tiramisu ze smetanového sýra - postup přípravy
Pravé italské tiramisu je jemné, lahodné a chuťově výrazné díky přidané kávě. Dezert nemusíte péct, vytvoříte ho jednoduše a jeho přípravu zvládnou i začátečníci.
Ingredience
V misce nechte rozpustit kávu v horké vodě. V jiné misce vyšlehejte vaječné žloutky s cukrem a do další větší mísy rozdrobte smetanový sýr.
Do smetanového sýra vmíchejte vejce s cukrem a v jiné míse vyšlehejte sníh z bílků, který následně vmíchejte do smetanové směsi.
Dno zapékací mísy vyložte sušenkami, které namočte v kávě. Na sušenky rozprostřete polovinu smetanové směsi, kterou znovu pokryjte sušenkami namočenými v kávě.
Tip: Chcete-li, aby byl dezert výraznější, můžete do kávy přidat pár kapek rumu.
Na sušenky rozprostřete zbylou smetanovou směs a posypte ji kakaovým práškem.
Poznámka: Pravé italské tiramisu chlaďte před podáváním v lednici minimálně 4 hodiny. Dezert poté servírujte nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим для души