Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pudinkové tyčinky s marmeládou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Pudinkové tyčinky s marmeládou - postup přípravy

Na vánočním stole by nemělo mezi tradičními druhy cukroví chybět také pudinkové, strojkové cukroví. Toto křehké pečivo, slepené lahodnou marmeládou, namočené do čokolády, patří mezi nejoblíbenější sladkosti malých i velkých mlsounů, obzvláště připravíte-li jej podle receptu paní Jitky Kořánové.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Pudinkové tyčinky

Na slepení

Na dozdobení

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Do větší mísy prosejte hladkou mouku, přisypte kypřicí prášek do pečiva, moučkový cukr a pudinkový prášek. Vše řádně promíchejte.

Tip: Do těsta můžete přidat kakaový prášek, získáte tak tmavé tyčinky.

2. KROK

K sypkým ingrediencím přidejte na kostky nakrájený ztužený tuk pokojové teploty. Rukama vypracujte hladké nelepivé těsto. Zabalte jej do potravinářské fólie a nechte v chladničce minimálně hodinu.

3. KROK

Vychlazené těsto protlačujte mlýnkem na maso s nástavcem na cukroví. Pokud nemáte mlýnek, můžete použít cukrářský sáček s širokou špičkou.

4. KROK

Tyčinky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu asi 10 minut, případně dozlatova. Upečené tyčinky nechte zcela vychladnout.

5. KROK

Vychladlé tyčinky slepujte marmeládou dle vašeho výběru. Slepené tyčinky namáčejte z poloviny v rozpuštěné čokoládě a poté nechte zcela zatuhnout. Skladujte na chladném a suchém místě.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů