Pudinkové tyčinky s marmeládou - postup přípravy
Na vánočním stole by nemělo mezi tradičními druhy cukroví chybět také pudinkové, strojkové cukroví. Toto křehké pečivo, slepené lahodnou marmeládou, namočené do čokolády, patří mezi nejoblíbenější sladkosti malých i velkých mlsounů, obzvláště připravíte-li jej podle receptu paní Jitky Kořánové.
Pudinkové tyčinky
Na slepení
Na dozdobení
Do větší mísy prosejte hladkou mouku, přisypte kypřicí prášek do pečiva, moučkový cukr a pudinkový prášek. Vše řádně promíchejte.
Tip: Do těsta můžete přidat kakaový prášek, získáte tak tmavé tyčinky.
K sypkým ingrediencím přidejte na kostky nakrájený ztužený tuk pokojové teploty. Rukama vypracujte hladké nelepivé těsto. Zabalte jej do potravinářské fólie a nechte v chladničce minimálně hodinu.
Vychlazené těsto protlačujte mlýnkem na maso s nástavcem na cukroví. Pokud nemáte mlýnek, můžete použít cukrářský sáček s širokou špičkou.
Tyčinky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu asi 10 minut, případně dozlatova. Upečené tyčinky nechte zcela vychladnout.
Vychladlé tyčinky slepujte marmeládou dle vašeho výběru. Slepené tyčinky namáčejte z poloviny v rozpuštěné čokoládě a poté nechte zcela zatuhnout. Skladujte na chladném a suchém místě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.