Pudinkový dezert s karamelizovanými jahodami - postup přípravy
Pociťte krásu lahodných jahod rozplývajících se na jazyku při každém soustu s tímto originálním dezertem, který zvládne připravit každý. Většinu ingrediencí na něj máte určitě doma ve spíži.
Jahodový pudink
Zkaramelizované jahody
Nasypejte cukr na jahody a rozmixujte je. Poté k nim přilijte mléko a promíchejte je metličkou. Následně směs z jahod přeceďte do hrnce a promíchejte ji s kukuřičným škrobem. Za stálého míchání směs následně vařte do zhoustnutí a přelijte ji do servírovací formy. Poté ji dejte na 30 minut do lednice zatuhnout.
Jahody nakrájejte na menší kousky. Na pánvi rozpusťte máslo s cukrem. Jakmile vám vznikne karamel, přidejte do něj na kousky pokrájené jahody. Zlehka je promíchejte, aby se obalily karamelem, a ještě horké je naneste na zatuhnutý jahodový krém. Poté jej dejte na hodinu do lednice a můžete ho podávat, dobrou chuť!