Putimské vepřové nudličky s chilli a zeleninou - postup přípravy
Pochutnejte si na příjemně pikantním pokrmu podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty. Masovou směs můžete podávat s pečivem, s bramborami nebo ji můžete použít jako náplň do bramboráku.
Ingredience
Cibuli oloupejte a nakrájejte na proužky. Poté nakrájejte na jemné proužky také okurky a následně nakrájejte nadrobno očištěné žampiony.
Nyní omyjte kapii, vyjměte z ní semeník a nakrájejte ji na tenké proužky. Stejně postupujte i u chilli papričky, kterou nakrájejte na malé kousky
Poté nakrájejte na nudličky vepřové maso, které osolte a opepřete dle chuti. Na pánvi rozehřejte olej a maso osmažte ze všech stran – potrvá to asi 8 minut. Následně do pánve přidejte nakrájenou cibuli, kterou smažte 5 minut, a poté přimíchejte rajský protlak.
Nyní do pánve přisypte žampiony, zamíchejte je a přilijte worcestrovou omáčku. Poté směs v pánvi zalijte hovězím vývarem a vařte 15 minut. Poté na pánev položte pokličku a vařte dalších 5 minut.
Po této době do směsi přidejte okurky, kapii a chilli papričku. Vše zamíchejte, přisypte cukr a sůl. Do masové směsi nakonec vlijte škrob rozpuštěný v troše vody a vše zamíchejte.
Tip: Hotové putimské vepřové nudličky podávejte s oblíbeným čerstvým pečivem, topinkami nebo hranolky. Směs se skvěle hodí také jako náplň do bramboráků.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty