Rajčata nakládaná na korejský způsob - postup přípravy
Netradiční nakládaná rajčata si můžete zavařit způsobem používaným v Koreji, vydrží vám ve sklenici celý rok. Budou jemně pikantní, typickou chuť jim dodá koriandr.
Ingredience
Rajčata nakrájejte na poloviny nebo čtvrtiny podle velikosti, cibuli na kostičky, mrkev nastrouhejte na dlouhé nudličky, chilli papričku a papriky nakrájejte na menší kousky. Nasekejte si svazek petrželky a čerstvého koriandru.
Cibuli dejte na pánev a nechte ji smažit na oleji. Rajčata, papričku a mrkev dejte do mísy, poté k nim přidejte cibuli i s olejem. Promíchejte.
Přidejte k zelenině lisovaný česnek, pepř, semena koriandru, ocet, cukr a sůl a nakonec nasekaný čerstvý koriandr a petrželku. Promíchejte a nechte 3 hodiny stát, aby zelenina pustila šťávu.
Rajčata spolu se směsí naskládejte do sklenic a zavíčkujte. Dejte je do hrnce vyloženého plátnem, do tří čtvrtin výšky sklenic ho naplňte vodou a nechte ji přivést k varu. Poté je sterilujte 20 minut. Následně sklenice vyjměte z hrnce, obraťte je dnem vzhůru, přikryjte a nechte pomalu vychladnout.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Камчатникова Татьяна