Rajčata s česnekem v octovém nálevu - postup přípravy
Rajčata s česnekem dodají vašim pokrmům intenzivní a aromatickou chuť. Můžete je servírovat jako zeleninovou přílohu k masu nebo je zakomponovat do salátů.
Ingredience
Sterilizované sklenice naplňte omytými rajčaty. Vodu uvařte a nalijte ji do sklenic až po povrch.
Tip: Před naléváním horké vody do sklenic, do nich vložte lžíci, která zabrání možnému prasknutí sklenice.
Na sklenice volně položte víčka a nechte je 20 minut stát. Zatím v robotu rozmixujte stroužky česneku nadrobno. Po dvaceti minutách vodu z rajčat slijte do hrnce, do kterého vlijte také ocet, vsypte cukr a sůl.
Vodu přiveďte k varu – potrvá to přibližně 3–4 minuty a mezitím do sklenic vložte prolisovaný česnek. Následně rajčata zalijte připraveným nálevem a sklenice pevně uzavřete víčky. Jejich obsah protřepte a přikryjte je utěrkou.
Rajčata s česnekem nechte volně vychladnout a poté je skladujte na temném a chladném místě.
Poznámka: V tomto receptu byly použity sklenice o objemu 2500 a 1000 ml.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja