Rajčatová omáčka s paprikami - postup přípravy
Rádi vaříte zeleninové omáčky na těstoviny? Pak je nasnadě připravit si vlastní směs, díky které připravíte skutečně skvostné pokrmy. Rajčatová omáčka s paprikami vám vytrhne trn z paty! Má nespočet pozitiv. Je chutná a neobsahuje žádné konzervanty, jako produkty ze supermarketů.
Ingredience
Nejprve si spařte vroucí vodou do kříže naříznutá rajčata a posléze je důkladně oloupejte. V další fázi je potřeba zeleninu nakrájet na menší kostičky a rozmixovat spolu s čerstvou bazalkou v mixéru. Nyní si k ruce vezměte bulharské papriky, omyjte je, očistěte od stopek a semínek a pokrájejte na menší kostičky.
Dále je potřeba rajčatové pyré s bazalkou svařit asi deset minut ve středně velkém hrnci. Po této době k němu přidejte i kousky paprik, lisované stroužky česneku, krupicový cukr, sůl, ocet a slunečnicový olej. Pečlivě směs promíchejte a vařte pět minut. Nakonec omáčku vlijte do sterilizovaných sklenic a zavíčkujte. Nádoby přetočte dnem vzhůru, zabalte do utěrky a nechte zcela zchladnout.
Rajčatovou omáčku s paprikami skladujte nejlépe v lednici. Možné je však sklenice umístit i do velmi chladného sklepení. Po otevření nádoby zeleninu co nejdříve zpracujte, aby nezačala plesnivět. Přeci jen neobsahuje žádné konzervační látky. Skvěle se hodí omáčka třeba k přípravě leča s klobáskou anebo k zhotovení směsi na špagety či tagliatelle.