Recept na 3 druhy bylinkového másla - postup přípravy
Bylinková másla jsou lahodným doplňkem grilovaných pokrmů, ale perfektně je využijete i na běžné smažení či třeba do slaného pečiva. Přitom existuje mnoho druhů receptů i surovin, které lze na výrobu ochucených másel s úspěchem použít. Přinášíme vám tři nejlepší recepty na bylinková másla, která vám určitě zachutnají.
Italské bylinkové máslo
Orientální grilovací máslo
Citronové máslo s tymiánem
Italské bylinkové máslo
Bylinky zbavte tvrdých stonků a nasekejte je najemno. Česnek očistěte a prolisujte ho lisem nebo ho nasekejte nožem. Všechny přísady smíchejte, přidejte k nim změklé máslo, dochuťte solí a pepřem a dobře promíchejte. Pak máslo naplňte do vhodné uzavíratelné nádoby a dejte do lednice vychladit. Italské bylinkové máslo se hodí k pečivu a grilovanému masu nebo zelenině.
Orientální grilovací máslo
Česnek očistěte a jemně nasekejte. Přidejte ho ke změklému máslu spolu s rajčatovou pastou, chilli, kari kořením a solí a pepřem a dobře promíchejte. Naplňte do vhodné nádoby a nechte vychladit v lednici. Orientální grilovací máslo se velmi hodí k masu, obzvláště chutné je jeho použití při pečení kuřete.
Citrónové máslo s tymiánem
Česnek očistěte a najemno ho nasekejte nebo prolisujte lisem. Tymiánové lístky strhněte z tvrdých stonků a spolu s nasekaným česnekem je přidejte do změklého másla pokojové teploty. Přidejte také trochu kurkumy a soli, přisypejte citrónovou kůru a vše důkladně promíchejte. Citrónové máslo s tymiánem skvěle pasuje ke grilovaným rybám a rybím pokrmům připravovaných na pánvi nebo v troubě.