Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Recept na buchtičky s krémem připravené trochu jinak

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 120 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Recept na buchtičky s krémem připravené trochu jinak - postup přípravy

Jemné a nadýchané buchty zalité lahodným krémem chutnají úžasně a většina lidí si je alespoň čas od času s radostí vychutná. Vyzkoušejte tento jedinečný recept na klasický pokrm a uvidíte, že se po buchtičkách zapráší.

Ingredience pro:
1 porce

Buchtičky

Krém

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Připravte si hlubokou mísu, ve které zaděláte těsto na buchty. Do mísy prosejte mouku a přidejte teplé mléko. Poté přidejte cukr a čerstvě rozdrcené droždí. Tuto směs lehce promíchejte a nechte 10-15 minut odpočívat, aby se mohly kvasnice aktivovat. Poté přidejte sůl, vejce a promíchejte stěrkou. Začněte s hnětením těsta a tvarováním do koule. Postupně přidávejte měkké máslo a vypracujte těsto.

2. KROK

Jakmile bude těsto pevné a homogenní, přesuňte ho do mísy a zakryjte potravinářskou fólií. Takto připravené nechte těsto asi hodinu kynout na teplém místě. Po hodině přesuňte těsto na pracovní plochu a rozdělte ho na stejné kousky po 20-25 gramech. Z každého kousku udělejte kuličku. Kuličky přendejte do pekáče nebo jiné formy na pečení.

3. KROK

Poté pekáč zakryjte potravinářskou fólií nebo kuchyňskou utěrkou a nechte 10-15 minut odpočívat. Následně můžete buchty pomazat žloutkem rozšlehaným v malém množství mléka. Vložte do trouby předehřáté na 180-200 stupňů a pečte po dobu 15-20 minut. Až budou hotové, vyndejte je z trouby a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

4. KROK

Až budou buchty chladnout, můžete si připravit lahodný krém. Do hrnce dejte vejce a cukr. Dobře promíchejte metličkou. Poté přidejte jogurt a škrob. Za stálého míchání dejte na pánev a vařte, dokud se neobjeví první bublinky a krém nezhoustne. Stáhněte z ohně a pokračujte v míchání. Do teplého krému přidejte nastrouhanou pomerančovou kůru a všechny buchty potřete velkým množstvím teplého krému. Na povrch můžete ještě nastrouhat trochu pomerančové kůry pro silnější aroma.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů