Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Recept na pikantní zeleninový kečup, který vydrží celou zimu

Recept na pikantní zeleninový kečup, který vydrží celou zimu - postup přípravy

Milujete kečup a chcete si udělat domácí, který vydrží po mnoho měsíců a nebudete ho muset kupovat? Nemáte-li malé děti, vyzkoušejte tento ostrý kečup, který se skvěle hodí k hranolkům a mnoha dalším pokrmům. Příjemně vás bude štípat na jazyku a přinese mnoho nových chutí. Díky tomuto receptu již nikdy nebudete muset kupovat kečup plný konzervantů, chemie a příliš mnoho cukru.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Příprava je velmi jednoduchá, ale čeká vás rozhodně hodně krájení. Zeleninu omyjte, očistěte a nakrájejte na malé kousky.




Až budete mít vše nakrájené, vložte je do většího hrnce a dobře povařte, dokud nebude veškerá zelenina měkká, a poté ji nechte vychladnout.

Vše protáhněte mlýnkem na rajčata. Pokud ho nemáte, použijte tyčový nebo stolní mixér. Poté vložte všechno zpět do hrnce a dejte znovu na plotnu.

Za stálého míchání vařte. Směs bude postupně klesat a houstnout. Získat musíte konzistenci hustého vývaru.

Ještě horkou směs nalijte do sterilních lahví, uzavřete sterilními víčky a nechte vychladnout. Podávat jej můžete vedle masa, ale skvělý bude také jako součást některých zeleninových pokrmů (omáčky, polévky, vývary apod.). Přejeme dobrou chuť a krásné chvíle strávené s rodinou a přáteli u dobrého jídla.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů