Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Česnekové bochánky se zapečeným sýrem

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Česnekové bochánky se zapečeným sýrem - postup přípravy

Pro milovníky slaných dobrůtek je tu tento senzační, jednoduchý recept - česnekové bochánky. Příprava je snadná a navíc recept obsahuje suroviny běžně dostupné. Místo jednohubek na party můžete zkusit originální česnekové pečivo. 

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto:

Na náplň:

česnekové máslo:

Kuchařka
Kuchařka: Veronika Macháčková

Jako první krok si udělejte kvásek. Rozdrobte droždí v mléce, přidejte cukr a jednu lžíci mouky. Nechte kvásek odležet na 15 minut. Mezitím si smíchejte měkké máslo s prolisovaným česnekem a pažitkou, tím vám vznikne česneková náplň do bochánků. 




Těsto si vytvoříte tak, že do mísy prosejte zbytek mouky, 2 lžíce oleje, drožďovou směs a vypracujte těsto. To nechte kynout 10 minut. Pak ho rozdělte na kousky po 80 gramech. 

Ukoulete kuličky, které rovnou vkládejte na plech (vystlaný pečícím papírem). Hotové koule pomažte česnekovým máslem. Nechte kynout pod utěrkou 20 minut. Poté do středu každé koule udělejte důlek (kloubem prstu nebo druhým koncem lžíce), do důlku natřete zbytek česnekového másla a nasypte špetku sýra. Všechno potřete rozšlehaným vejcem a nechte kynou dalších 10 minut. 

Troubu si předehřejte na 200 stupňů a pečte bochánky 15 minut, doba pečení závisí na vaší troubě. Musí být zlatavé a sýr zapečený. 

Servírujte jako pečivo, třeba k tomatové omáčce nebo s klasickým kečupem. 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů