Red velvet dort se smetanovým krémem - postup přípravy
Pokud nevíte, co připravit pro své hosty ke slavnostnímu posezení, inspirujte se jednoduchým receptem na Red velvet dort. Vypadá luxusně a rozplývá se na jazyku.
Korpus
Krém
Začněte s přípravou korpusu. Mouku smíchejte s kakaem, kypřicím práškem do pečiva a jedlou sodou.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, suché ingredience prosejte.
V samostatné misce smíchejte mléko s červeným potravinářským barvivem a v další míse vyšlehejte vejce s cukrem a špetkou soli do světlé pěny. Do pěny přidejte olej s rozpuštěným máslem a polovinu směsi s moukou.
Do těsta vmíchejte mléko s barvivem, poté zbytek moučné směsi a rozdělte ho na dvě části. První z nich nalijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut.
Postup opakujte také s druhou částí těsta. Z každého upečeného korpusu odřízněte tenkou horní vrstvu, kterou rozmixujte – budete ji potřebovat na závěrečné zdobení.
Zbytek každého korpusu horizontálně rozřízněte na dvě části, které nechte vychladnout na chladící mřížce. Mezitím připravte krém.
Smetanový sýr vyšlehejte s moučkovým cukrem a smetanou. Směsí naplňte cukrářský sáček a začněte s vrstvením dezertu.
První korpus potřete třetinou krému, který zakryjte druhým korpusem.
Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení zakončete krémem, kterým pomažte i stěny dezertu.
Celý dezert, včetně stran, pokryjte rozmixovaným korpusem a Red velvet dort vložte na 3–6 hodin do lednice. Poté ho servírujte nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ellen’s Kitchen

