Zeleninový koláč se sýrem a česnekovou omáčkou - postup přípravy
Díky tomuto receptu získáte univerzální pokrm, který poslouží jako svačinka, předkrm nebo slaný dezert. Vyzkoušejte zeleninový koláč se sýrem a česnekovou omáčkou.
Základ
Na zalití
Česneková omáčka
Na posypání
Nakrájený pórek s mrkví, paprikou a nasekaným špenátem smíchejte ve větší míse. Brambory oloupejte, nastrouhejte nahrubo a vložte je do samostatné mísy. Zalijte je vodou a nechte je 10–15 minut ponořené.
Tip: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
V jiné míse smíchejte rozšlehaná vejce s olivovým olejem a mlékem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva, solí a pepřem.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Brambory z vody vyjměte, vymačkejte z nich maximum šťávy a přidejte je do mísy s nakrájenou zeleninou. Ingredience zalijte vaječnou směsí a důkladně je promíchejte. Zeleninovou směs rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ji v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.
Mezitím připravte česnekovou omáčku. Jogurt smíchejte s majonézou, sušeným koprem a prolisovaným česnekem. Upečený koláč posypte nahrubo nastrouhaným sýrem, černým sezamem a pokračujte v pečení ještě 10 minut.
Poznámka: Zeleninový koláč se sýrem servírujte nakrájený, společně s omáčkou.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Frische Rezepte