Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Restované žampiony s česnekem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Restované žampiony s česnekem - postup přípravy

Restované žampiony s česnekem jsou lahodné, aromatické a plné rozmanitých chutí. Pokrm poslouží jako předkrm, svačina i jako zeleninová příloha k hlavnímu chodu.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Na rozpáleném oleji smažte 1 minutu nadrobno nakrájený česnek s chilli papričkou. Poté do pánve vložte celé omyté žampiony, zalijte je balzamikovým octem a sójovou omáčkou.

Poznámka: Česnek nesmažte příliš dlouho, aby nezhořkl. 

2. KROK

Směs smažte další 1 minutu a poté do ní vsypte cukr se sušeným tymiánem. Ingredience zamíchejte, ochuťte pepřem a smažte je dalších 5–10 minut. Jakmile houby pustí šťávu, máte hotovo.

Poznámka: Během smažení houbovou směs jemně míchejte.

3. KROK

Tip: Restované žampiony s česnekem servírujte posypané čerstvou petrželkou. Můžete je podávat jako svačinku s pečivem, ale také je zakomponovat do salátů nebo je podávat jako zeleninovou přílohu k masu.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů