Restované žampiony s česnekem - postup přípravy
Restované žampiony s česnekem jsou lahodné, aromatické a plné rozmanitých chutí. Pokrm poslouží jako předkrm, svačina i jako zeleninová příloha k hlavnímu chodu.
Ingredience
Na rozpáleném oleji smažte 1 minutu nadrobno nakrájený česnek s chilli papričkou. Poté do pánve vložte celé omyté žampiony, zalijte je balzamikovým octem a sójovou omáčkou.
Poznámka: Česnek nesmažte příliš dlouho, aby nezhořkl.
Směs smažte další 1 minutu a poté do ní vsypte cukr se sušeným tymiánem. Ingredience zamíchejte, ochuťte pepřem a smažte je dalších 5–10 minut. Jakmile houby pustí šťávu, máte hotovo.
Poznámka: Během smažení houbovou směs jemně míchejte.
Tip: Restované žampiony s česnekem servírujte posypané čerstvou petrželkou. Můžete je podávat jako svačinku s pečivem, ale také je zakomponovat do salátů nebo je podávat jako zeleninovou přílohu k masu.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: LudaEasyCook Позитивная Кухня