Zapečené vepřové rolky se slaninou a brambory - postup přípravy
Ať už hledáte inspiraci pro sváteční nebo všední oběd, se zapečenými vepřovými rolkami nešlápnete vedle. Jsou šťavnaté, křehké a plné rozmanitých chutí.
Masový základ
Náplň
Na obalení
Zeleninový základ
Na potření
Na smažení
Maso omyjte vodou, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte ho na plátky o šířce cca 1,5 cm. Ty naklepejte a ochuťte směsí soli, pepře papriky a rozmarýnu. Plátky masa zakryjte a nechte pár minut marinovat.
Tip: Maso naklepávejte přes potravinovou fólii. Díky tomu zmírníte riziko porušení struktury masa a zabráníte odstřikování šťávy do okolí.
Nadrobno nakrájenou cibuli smažte na rozpuštěném másle 2–3 minuty. Přidejte k ní nakrájený česnek s plátky hub, směs osolte, opepřete a smažte další 3 minuty.
Ze směsi odeberte polovinu množství, které odložte bokem. Do zbylé směsi vmíchejte řecký jogurt s bílým vínem a odstavte ji z tepla.
Plátky masa potřete taveným sýrem, jejich třetinu pokryjte houbovou směsí bez jogurtu, zarolujte je a zabalte do slaniny. Zapékací mísu vyložte plátky oloupaných brambor, které ochuťte solí a pepřem.
Brambory zalijte mlékem, posypte je sušeným česnekem, sušeným koprem a vyskládejte na ně vepřové rolky. Ty potřete grilovací omáčkou, zakryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 40 minut.
Po této době alobal sejměte a pokračujte v pečení při 180 °C dalších 10–15 minut.
Tip: Zapečené vepřové rolky servírujte společně s brambory, které pokryjte rozmixovanou houbovou směsí s řeckým jogurtem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Gute Rezepte