Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené vepřové rolky se slaninou a brambory

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 62 minut

Zapečené vepřové rolky se slaninou a brambory - postup přípravy

Ať už hledáte inspiraci pro sváteční nebo všední oběd, se zapečenými vepřovými rolkami nešlápnete vedle. Jsou šťavnaté, křehké a plné rozmanitých chutí.

Ingredience pro:
5 porcí
+ -

Masový základ

Náplň

Na obalení

Zeleninový základ

Na potření

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Maso omyjte vodou, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte ho na plátky o šířce cca 1,5 cm. Ty naklepejte a ochuťte směsí soli, pepře papriky a rozmarýnu. Plátky masa zakryjte a nechte pár minut marinovat.

2. KROK

Tip: Maso naklepávejte přes potravinovou fólii. Díky tomu zmírníte riziko porušení struktury masa a zabráníte odstřikování šťávy do okolí. 

3. KROK

Nadrobno nakrájenou cibuli smažte na rozpuštěném másle 2–3 minuty. Přidejte k ní nakrájený česnek s plátky hub, směs osolte, opepřete a smažte další 3 minuty. 

4. KROK

Ze směsi odeberte polovinu množství, které odložte bokem. Do zbylé směsi vmíchejte řecký jogurt s bílým vínem a odstavte ji z tepla. 

5. KROK

Plátky masa potřete taveným sýrem, jejich třetinu pokryjte houbovou směsí bez jogurtu,  zarolujte je a zabalte do slaniny. Zapékací mísu vyložte plátky oloupaných brambor, které ochuťte solí a pepřem. 

6. KROK

Brambory zalijte mlékem, posypte je sušeným česnekem, sušeným koprem a vyskládejte na ně vepřové rolky. Ty potřete grilovací omáčkou, zakryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 40 minut. 

7. KROK

Po této době alobal sejměte a pokračujte v pečení při 180 °C dalších 10–15 minut. 

Tip: Zapečené vepřové rolky servírujte společně s brambory, které pokryjte rozmixovanou houbovou směsí s řeckým jogurtem.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Gute Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů