Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Restovaný losos se smetanovou omáčkou

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Restovaný losos se smetanovou omáčkou - postup přípravy

Pokud doma máte lososa, nechte se inspirovat tímto receptem a připravte si ho s jemnou smetanovou omáčkou. Příprava je velmi snadná a zabere vám jen několik málo minut.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Lososa z obou stran osolte a opepřete. Následně do pánve nalijte olej a filety restujte z jedné strany 5 minut a z druhé strany 2–3 minuty do zlatova.

2. KROK

Česnek oloupejte a nakrájejte ho na malé kostičky. Omytou petrželku nasekejte najemno a cherry rajčata překrojte napůl.

3. KROK

Do jiné pánve vložte kousek másla, přidejte k němu česnek a nechte ho jen lehce provonět. Poté k němu přidejte nakrájená cherry rajčata a restujte je přibližně 1 minutu.

4. KROK

Rajčata osolte a opepřete. Poté do pánve přidejte špenát a nechte ho zavadnout. Následně ho zalijte smetanou a vše promíchejte.

5. KROK

Do pánve přendejte nasekanou petrželku a bazalku. Následně vše zasypte strouhaným parmazánem a omáčku vařte další 2 minuty.

6. KROK

Nakonec filety lososa vložte do pánve a nechte ho chvíli prohřát. Poté ho ihned servírujte.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vydatné a chutné

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů