Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Řezy s višněmi a vanilkovým krémem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Řezy s višněmi a vanilkovým krémem - postup přípravy

Naprosto úchvatný dezert si můžete připravit z kakaového korpusu, kompotovaných višní v želatině spolu s vanilkovým krémem a tyčinkami z opékaného listového těsta.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Na těsto

Na višně

Na krém

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Dejte do mísy vejce, cukr a sůl a šlehejte do pěny. Poté do směsi zašlehejte olej a mléko. Smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva, prosejte vše do mísy a umíchejte tekutější těsto. Plech o rozměrech 28×18 centimetrů vyložte pečicím papírem a nalijte na něj těsto. Vložte ho do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte zhruba 35 minut.

2. KROK

Listové těsto nakrájejte na asi 1 centimetr silné proužky a položte je na plech, který jste vyložili pečicím papírem. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte proužky zhruba 20 minut.

3. KROK

Do rendlíku dejte 2 vejce, přidejte 60 gramů cukru, vanilkový cukr a kukuřičný škrob a promíchejte. Poté přilijte mléko a za stálého míchání směs vařte, dokud nevznikne pudinková hmota. Tu dejte do mísy, přikryjte její hladinu fólií, aby nevznikl škraloup, a nechte vychladnout. V jiné míse vyšlehejte smetanu ke šlehání do šlehačky a zašlehejte do ní 50 gramů cukru. Poté postupně zašlehejte vychladlou pudinkovou hmotu.

4. KROK

Zarovnejte vychladlý korpus, odřezané kousky těsta dejte do mixéru a vyrobte z nich drobenku. Korpus dejte do dortového ráfku, který jste předtím položili na pevnou podložku a vyložili ho po obvodu acetátovou fólií na dorty.

5. KROK

Slijte šťávu z višní, přidejte k ní cukr a želatinu. Pokud chcete, můžete želatinu nahradit 30 gramy kukuřičného škrobu. Za stálého míchání vše vařte, dokud se želatina nerozpustí. Smíchejte ji s višněmi a nalijte horkou směs na korpus v dortovém ráfku.

6. KROK

Až višně vychladnou, smíchejte třetinu krému s drobenkou a pomocí cukrářského sáčku ji naneste na višně. Na krém položte polovinu upečených tyčinek z listového těsta. Naneste na něj další třetinu krému již bez drobenky, položte druhou polovinu tyčinek a naneste zbytek krému. Vršek dezertu posypejte hoblinkami mléčné čokolády a nechte ztuhnout v lednici. Poté nakrájejte na porce a podávejte.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů