Řízek z mletého masa s bramborovou kaší - postup přípravy
Pokud milujete kombinaci masa a sýru, určitě vyzkoušejte zajímavý recept na řízky z Youtube kanálu Recepty bez brepty. Díky postupu přípravy je maso vláčné a kaše nadýchaná jako obláček.
Masová směs
Příloha
Na obalení
Goudu nastrouhejte na hrubém struhadle a v míse sýr smíchejte s mletým masem, vejcem, solí, pepřem a kmínem. Do masové směsi vmíchejte smetanu a vložte ji do lednice minimálně na 1 hodinu.
Nyní připravte bramborovou kaši. Oloupané brambory nakrájejte na menší kousky, vložte je do osolené vody a vařte je 15–20 minut. Po uvaření je sceďte a rozšťouchejte.
Poznámka: Dle vlastní chuti brambory osolte.
Do brambor vmíchejte teplé mléko a poté smetanu. Rychlými pohyby metličkou vyšlehejte kaši a přidejte do ní 2 lžíce másla.
Z masové směsi vytvořte 2 řízky o průměru cca 7–8 cm, každý z nich obalte v mouce, poté ve vyšlehaném vejci se solí a nakonec ve strouhance. Řízky smažte z každé strany přibližně 4 minuty.
Tip: Řízky z mletého masa podávejte s připravenou bramborovou kaší a okurkovým salátem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty