Rizoto s mletým masem a lečem - postup přípravy
Rychlovka z rýže, masa a různé zeleniny ve stylu rizota se připravuje snad v každé české domácnosti. Obvykle je tento recept proměnlivý podle toho, jaké suroviny se právě doma nacházejí, paní Andy Chudobová a její rodina mají ale nejraději rizoto s lečem.
Ingredience
Rýži nechte uvařit doměkka tak, jak jste zvyklí. V hrnci na oleji osmahněte dvě jemně nakrájené cibule a pokrájené stroužky česneku. Když cibule mírně zezlátne, přidejte mleté maso a restujte ho dozlatova. Podle chuti maso osolte, opepřete a přidejte jakékoliv jiné koření, které máte rádi.
Do hrnce k masu přihoďte čerstvou petrželku nebo jinou zelenou bylinku, přilijte trochu sójové omáčky a nechte asi 15 minut maso restovat na mírném ohni. Pak přilijte lečo ze sklenice a nechte dalších 15 minut probublávat. Nakonec přisypejte doměkka uvařenou rýži a vše důkladně promíchejte.
Hotové rizoto podávejte posypané strouhaným sýrem a doplněné o nakládané okurky, cibulky nebo jinou oblíbenou zeleninu.