Rohlíčky s čokoládou sypané cukrem - postup přípravy
Rohlíčky s čokoládou jsou sladké, na povrchu křupavé a uvnitř lahodné a vláčné. Dezert můžete podávat ke snídani, ale také jako sladkost svým hostům ke kávě nebo čaji.
Ingredience
Na potření a zdobení
V míse smíchejte mléko s teplou vodou, cukrem, solí, vaječným bílkem a sušeným droždím. Do směsi vmíchejte na dvakrát mouku a uhněťte těsto, do kterého přidejte olej.
Poznámka: Mouku je nutné přidat po částech, aby se těsto důkladně spojilo.
Mísu s těstem přikryjte čistou utěrkou a nechte ho kynout 40 minut na teplém místě. Poté jej znovu prohněťte na pomoučeném vále a vyválejte ho na plát o výšce 0,4 cm.
Celý plát potřete máslem a rádýlkem jej rozdělte na osm částí, které jednu po druhém, překlopte přes sebe.
Poznámka: Pozor dejte, abyste rádýlkem nezajeli až do středu těsta. Postup řezání můžete zhlédnout ve videu níže.
Poskládané těsto zakryjte sáčkem a vložte ho na 20–30 minut do lednice. Po této době těsto znovu vyválejte na plát o výšce 0,4 cm a rádýlkem jej rozdělte na 16 trojúhelníků.
Poznámka: Tentokrát rádýlkem můžete zajet až ke středu a jednotlivé kousky od sebe oddělit.
Každý kousek rádýlkem nařízněte ve středu jeho základní strany, kterou posypte kousky čokolády. Následně každý trojúhelník zarolujte směrem od nejširší části ke špičce a položte ho na plech vyložený pečicím papírem, kde ho potřete vejcem vyšlehaným v mléce.
Rohlíčky s čokoládou pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 10 minut a poté na 180 °C dalších 20–25 minut, dozlatova.
Tip: Upečené rohlíčky podávejte posypané moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ellen’s Kitchen