Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rohlíčky s krémem

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 100 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Rohlíčky s krémem - postup přípravy

Sladké pečivo je nejenom populární k snídani, ale je i skvělou volnou jako dobrý dezert ke kávě. Jednou ze zajímavých možností jsou tyto rohlíčky s krémem. Recept na ně je jednoduchý a chuť je báječná. Jsou mnohem lepší, než když si je koupíte v obchodě.

Ingredience pro:
20 porcí

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Jako první si na rohlíčky s krémem připravíte těsto. Sušené droždí je zárukou, že nemusíte ztrácet čas kváskem a že stačí všechny suroviny jenom smíchat dohromady a důkladně je zpracovat na těsto požadované konzistence. Až když je zpracované, ho můžete dát mísy, přikrýt utěrkou a položit na teplé místo, kde ho nechte 1 hodinu odpočívat a kynout.




Nyní je třeba trocha cviku a zručnosti. Z celého množství těsta, které výrazně nakynulo, si udělejte asi 20 stejně velkých kuliček. Ty poté v ruce zpracujete tak, aby vznikl tvar malé bagetky. Ta bude základem pro vaše rohlíčky. Tu potom chytněte na obou stranách a lehce s ní zakruťte, což jí dá zajímavá a originální tvar.

Takto připravené rohlíčky můžete dát na plech vyložený pečicím papírem, následně nechte ještě asi 20 minut odpočívat a kynout a potom vložte do trouby. Ta by měla být rozehřátá na teplot 180 stupňů Celsia. Doba pečení je zhruba 20 minut, dokud nebudou důkladně propečené.

Na rohlíčky s krémem si připravte druhou složku. A to krém, který vytvoříte tak, že začnete zahřívat mléko, ve kterém rozpustíte také oba dva cukry. Potom přidáte máslo, důkladně promícháte a počkáte, až krém zhoustne. V tu chvíli je připravený.

Rohlíčky jsou upečené, krém je hotový a tak se můžete pustit do plnění. Stačí je podélně naříznout a pomocí cukrářského sáčku aplikovat krém. V tu chvíli jste hotovi a sladkou i jemnou pochoutku můžete ochutnat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů