Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rohlíky sypané sezamem z kynutého těsta

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Rohlíky sypané sezamem z kynutého těsta - postup přípravy

Domácí rohlíky sypané sezamem jsou ideální volbou k pomazánkám, salátům, polévkám i masovým pokrmům. Jsou křupavé, nadýchané a provoní váš domov.

Ingredience pro:
24 kusů
+ -

Kvásek

Těsto

Ostatní ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do teplého mléka vmíchejte droždí a sůl. V samostatné míse smíchejte mouku se změklým máslem, solí a do směsi přidejte také vzniklý kvásek.

Tip: Vzniku hrudek v těstu předejdete, pokud mouku prosejete.

2. KROK

Z ingrediencí uhněťte těsto, které zakryjte potravinovou fólií a nechte ho 1 hodinu kynout na teplém místě.

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat těsto o hmotnosti 930 g.

3. KROK

Těsto rozdělte na tři stejné části, které postupně vyválejte do kruhových plátů o tloušťce 0,5 cm. Každý plát rozkrojte na 8 trojúhelníků, které potřete olejem a zarolujte ze širší strany. 

4. KROK

Vzniklé rohlíky vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem, potřete je rozšlehanými vejci, posypte sezamovými semínky a pečte je v předehřáté troubě na 230 °C po dobu 12 minut. 

5. KROK

Tip: Rohlíky sypané sezamem servírujte až poté, co vychladnou. Díky nižší teplotě budou lépe stravitelné. Skvěle se hodí k pomazánkám i jako příloha k salátům a hlavním jídlům. 

6. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Viktor Nagy

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů