Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Roláda s kokosovým krémem a mandlemi

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Roláda s kokosovým krémem a mandlemi - postup přípravy

Milovníci rychlé přípravy dezertů si přijdou na své. Zatímco se základ rolády peče, v mžiku připravíte podle jednoduchého postupu náplň i polevu. Vaše rodina a přátele budou výsledkem ohromeni.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Krém

Těsto

Poleva

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V rendlíku vyšlehejte vejce s cukrem a solí. Přimíchejte moučkový škrob, mléko s vanilinem a směs zahřívejte na plotně do zhoustnutí – potrvá to přibližně 2 minuty. Poté rendlík sundejte z plotny, promíchejte a vmíchejte do směsi máslo s kokosovými vločkami. 

2. KROK

Hmotu přendejte do mísy, přikryjte ji potravinovou fólií a nechte vychladnout. 

Poznámka: Fólii dejte na misku tak, aby se dotýkala krému. Díky tomu na něm nevznikne škraloup.

3. KROK

V jiné míse vyšlehejte vaječné bílky do tuhého sněhu a vmíchejte do něj postupně cukr. Jakmile vznikne hutný krém, vlijte do něj vaječné žloutky – po jejich přidání šlehejte 1 minutu. 

4. KROK

Do směsi přilijte olej, vše opatrně zamíchejte a přisypte přes sítko mouku s vanilinem a kypřícím práškem do pečiva. 

Poznámka: Prosetí ingrediencí přes sítko je důležité, aby se v těstu nevytvořily hrudky.

5. KROK

Těsto vlijte rovnoměrně na plech vyložený pečicím papírem a pečte jej v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut. Po upečení těsto překlopte a sundejte z něj pečicí papír, poté ho přikryjte čistou utěrkou, zarolujte jej a nechte 10 minut volně chladnout.

6. KROK

Do mísy vložte mandle a zalijte je vroucí vodou. Nechte je namočené 1 minutu a poté z nich odstraňte slupky. Mandle smažte přibližně 2 minuty na rozehřáté pánvi a poté je nasekejte na menší kousky.

7. KROK

Do vychladlého krému vmíchejte smetanový sýr, roládu rozbalte a celý povrch krémem pomažte. Krém posypte nasekanými mandlemi a roládu zarolujte, zabalte do pečicího papíru a nechte ji chladit v lednici 1 hodinu. 

8. KROK

Nyní rozpusťte bílou čokoládu se lžící másla a následně jí polejete vychlazenou roládu. Na závěr dezert posypte strouhaným kokosem.

Poznámka: Čokoládu můžete rozpustit s máslem ve vodní lázni. Můžete také nejprve rozpustit máslo a následně jej vmíchat do rozlámané čokolády.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: lecker mit Ann

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů