Roláda se šlehačkou a mandarinkami - postup přípravy
Do rolády můžete udělat různé druhy náplní, jednou z těch nejjednodušších je vyšlehaná šlehačka a mandarinky. Recept nám poskytla paní Kateřina Sojková.
Ingredience
Rozklepněte vejce a oddělte bílky a žloutky. Z bílků vyšlehejte sníh a během šlehání do nich zašlehávejte cukr. Do sněhu pak zašlehejte ještě olej a žloutky.
Nakonec opatrně vmíchejte mouku s práškem do pečiva a rozprostřete těsto na plech vyložený pečicím papírem. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 170 °C a pečte korpus zhruba 10 až 15 minut.
Vyšlehejte šlehačku ze smetany ke šlehání a připravte si mandarinky z kompotu. Poté oddělte korpus od papíru, potřete jej šlehačkou a vyskládejte na ni mandarinky. Trochu šlehačky a mandarinek si ale schovejte.
Roládu srolujte a polijte čokoládovou polevou. Nechte ztuhnout. Poté ji ozdobte zbytkem šlehačky a mandarinek.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.