Roláda z mletého masa plněná sýrem - postup přípravy
Chcete mít vždy po ruce chutné jídlo, aniž byste museli složitě vařit? Potom si připravte masovou roládu plněnou sýrem, kterou můžete snadno zamrazit a poté orestovat na pánvi dle potřeby. Rychlý a chutný oběd nebo večeři tak ocení celá vaše rodina.
Ingredience
Nejprve si oloupejte cibuli a pokrájejte ji najemno. Následně ji smíchejte v míse s mletým masem, jedním vejcem, solí, mletým pepřem. Připravenou směs navrstvěte na potravinovou fólii tak, abyste získali jakýsi plát.
Na ten nasypte nahrubo strouhaný tvrdý sýr a opatrně zarolujte. Nakonec maso dobře utěsněte po stranách a dejte do mrazáku tuhnout na 3 až 4 hodiny.
Jak dokončit roládu z mletého masa?
Po třech hodinách vyjměte ztuhlou roládu z mrazáku a nakrájejte ji na stejně silná kolečka. Na ta si připravte těstíčko z vajec, mléka, soli, pepře a hladké mouky. V těstě jednotlivá kolečka obalujte a ihned smažte na rozpáleném slunečnicovém oleji dozlatova z obou stran.
Servírování rolády z mletého masa
Plátky rolády v těstíčku servírujte ideálně s bramborovou kaší, vařenými brambory, hranolky, kroketami nebo jen tak s čerstvým pečivem. K pokrmu se bude hodit i jakýkoliv salát z čerstvé zeleniny nebo zelenina nakládaná (okurky, cibulky a podobně). Přejeme vám dobrou chuť.
Jiné variace masové rolády
Pokud vás kombinace výše zmíněných surovin nenadchla, můžete je samozřejmě pozměnit. Lze použít jakékoliv mleté maso, a i sýr je možné vyměnit za jiný. Skvělá bude třeba niva v kombinaci s krůtím a kuřecím. Milovníci pikantního zase mohou přidat do masa mleté chilli koření. Skvělé však budou i jakékoliv čerstvé bylinky dle preferencí.