Rozlítané ptáčky s rýží - postup přípravy
Klasické španělské ptáčky jsou chutné, ale náročné na čas a přípravu. Zkuste jejich zjednodušenou verzi, jež se některým strávníkům zamlouvá i více než originál. Připravuje se z vepřového masa a všech přísad, které se běžně dávají do závitků, akorát v jiné podobě. O svůj osvědčený domácí recept se s námi podělila paní Petra Pospíchalová.
Ingredience
Vepřové maso očistěte a nakrájejte na kousky. Na sádle zpěňte cibulku, přidejte maso a nechte ho zatáhnout. Podle chuti osolte, opepřete a okmínujte, podlijte trochou vody nebo vývaru a duste doměkka.
Když je maso měkké, zahustěte omáčku moukou s vodou nebo jíškou. Dochuťte lžící hořčice a přidejte na kousky nakrájený párek nebo špekáček, pokrájenou kyselou okurku a/nebo sterilovaný hrášek. Nechte vše společně chvilku provařit.
Vedle na pánvi připravte míchaná vajíčka a vsypte je do hrnce s omáčkou. Pokud chcete, zjemněte pokrm sladkou nebo zakysanou smetanou, promíchejte, provařte a podávejte s vařenou rýží nebo s knedlíkem.