Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rozlítaný španělský ptáček z hovězího masa

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 79 minut

Rozlítaný španělský ptáček z hovězího masa - postup přípravy

Máte-li chuť na křehké maso a chuťově výraznou omáčku, připravte si rozlítaného španělského ptáčka z hovězího masa podle Youtube kanálu Recepty bez brepty.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Maso nakrájejte na větší kusy a cibuli nakrájejte na proužky. Na pánvi rozpusťte sádlo, vložte do něj maso, ochuťte ho pepřem, solí a smažte ze všech stran přibližně 3 minuty. 

2. KROK

Poté maso z pánve vyjměte a na výpeku smažte 3–4 minuty cibuli. Zatímco se cibule smaží, nakrájejte slaninu na obdélníčky o šířce 1 cm a přidejte je k cibuli. Ingredience zamíchejte a smažte další 2 minuty. 

3. KROK

Do směsi vmíchejte hořčici a vložte do ní zpět hovězí maso. Vše následně zalijte vodou, zakryjte pokličkou a pokrm duste na mírném ohni přibližně 1 hodinu, do změknutí masa.

4. KROK

Mezitím si uvařte vejce natvrdo, nechte ho vychladnout, oloupejte ho a nakrájejte ho nadrobno. Poté nakrájejte párky a okurky na drobné kousky a po hodině je přidejte do pánve k masu. 

Poznámka: Nálev z okurek nevylévejte, můžete ho použít k dochucení pokrmu.

5. KROK

Pokrm vařte dalších 10 minut pod pokličkou a následně do něj vmíchejte nadrobno nakrájené vejce natvrdo. Směs důkladně zamíchejte a dochuťte ji nálevem z okurek. 

Tip: Chcete-li pokrm servírovat s vařeným vejcem vcelku tak, jak je to ukázáno ve videu níže, uvařte jich víc najednou.

6. KROK

Rozlítaného španělského ptáčka z hovězího masa servírujte s uvařenou rýží ozdobenou nasekanou petrželkou a celým vařeným vejcem.

Poznámka: Rýži vařte v osolené vodě 15 minut, doměkka. Doporučujeme řídit se pokyny k přípravě na obalu konkrétního produktu.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů