Rozlítaný španělský ptáček z hovězího masa - postup přípravy
Máte-li chuť na křehké maso a chuťově výraznou omáčku, připravte si rozlítaného španělského ptáčka z hovězího masa podle Youtube kanálu Recepty bez brepty.
Ingredience
Maso nakrájejte na větší kusy a cibuli nakrájejte na proužky. Na pánvi rozpusťte sádlo, vložte do něj maso, ochuťte ho pepřem, solí a smažte ze všech stran přibližně 3 minuty.
Poté maso z pánve vyjměte a na výpeku smažte 3–4 minuty cibuli. Zatímco se cibule smaží, nakrájejte slaninu na obdélníčky o šířce 1 cm a přidejte je k cibuli. Ingredience zamíchejte a smažte další 2 minuty.
Do směsi vmíchejte hořčici a vložte do ní zpět hovězí maso. Vše následně zalijte vodou, zakryjte pokličkou a pokrm duste na mírném ohni přibližně 1 hodinu, do změknutí masa.
Mezitím si uvařte vejce natvrdo, nechte ho vychladnout, oloupejte ho a nakrájejte ho nadrobno. Poté nakrájejte párky a okurky na drobné kousky a po hodině je přidejte do pánve k masu.
Poznámka: Nálev z okurek nevylévejte, můžete ho použít k dochucení pokrmu.
Pokrm vařte dalších 10 minut pod pokličkou a následně do něj vmíchejte nadrobno nakrájené vejce natvrdo. Směs důkladně zamíchejte a dochuťte ji nálevem z okurek.
Tip: Chcete-li pokrm servírovat s vařeným vejcem vcelku tak, jak je to ukázáno ve videu níže, uvařte jich víc najednou.
Rozlítaného španělského ptáčka z hovězího masa servírujte s uvařenou rýží ozdobenou nasekanou petrželkou a celým vařeným vejcem.
Poznámka: Rýži vařte v osolené vodě 15 minut, doměkka. Doporučujeme řídit se pokyny k přípravě na obalu konkrétního produktu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty