Rybí pomazánka z uzené makrely - postup přípravy
Rybičková pomazánka mívá celou řadu nejrůznějších podob, vždy je ale výborná. Vyzkoušejte chutný a zdravý recept na pomazánku ze sýra, makrely a zeleniny, recept na niž s námi sdílela paní Petra Pospíchalová.
Ingredience
Uzenou makrelu oberte a maso dejte do misky. Přidejte sýr cottage, tavený sýr, trochu hořčice, majolky a vše důkladně promíchejte.
Ředkvičky a papriku očistěte a obojí nakrájejte na drobné kostičky. Pokud chcete, můžete přidat také nadrobno nakrájená vařená vejce nebo kyselou okurku. Vše poté vmíchejte do pomazánky a dochuťte solí, pepřem a citrónovou šťávou.
Hotovou pomazánku podávejte spolu s čerstvým chlebem či opečenou bagetou, ozdobenou snítkou petrželky a oblohou z čerstvé zeleniny.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.