Rybí salát s vejci a taveným sýrem - postup přípravy
Pokud nevíte, co rychlého připravit k večeři či svačině, určitě vyzkoušejte tento rychlý rybí salát s majonézou. Na opečené bagetce chutná fantasticky.
Ingredience
Chleba nebo bagetu nakrájejte na plátky a zlehka opečte v troubě či na pánvi s trochou oleje. Poté je osolte a z obou stran očesnekujte stroužkem česneku.
Rybičky dejte do větší mísy a rozmačkejte je vidličkou. Nastrouhejte mrkev a přidejte ji do mísy.
Vejce uvařte natvrdo a oloupejte je. Rozpulte je a zbavte je žloutků, ty pak použijte do jiného receptu. Bílky nastrouhejte najemno do mísy k ostatním ingrediencím.
Struhadlo poté potřete pomocí mašlovačky z vnější i vnitřní strany olejem a nastrouhejte i tavený sýr. Nebude se díky oleji lepit na stěny struhadla, a tak vám to půjde mnohem lépe.
Do mísy prolisujte česnek, poté salát opepřete, osolte a přidejte majonézu. Vše dobře promíchejte. Hotový salát namažte na opečenou bagetu a můžete podávat.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.