Kanadský zelný salát

i Zdroj fotografie: Jitka Zeiselová
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Kanadský zelný salát - postup přípravy

Čerstvou zeleninovou úrodu ze zahrádky nebo nákup na zeleninovém trhu si lze zpracovat jako chutný salát. Recept, který nám poskytla paní Jitka Zeiselová, si přivezla její babička před více než 30 lety z Kanady.
1. KROK

Omyjte a očistěte si zeleninu. Nakrájejte zelí a papriky na nudličky, cibuli na kostičky a mrkev nastrouhejte na struhadle. Vše dejte do mísy a promíchejte.

2. KROK

Do hrnce dejte ocet, olej, cukr, sůl a pepř. Vše svařte, lák se musí vařit. Horký ho pak nalijte na zeleninu v míse, aby se spařila, a nechte ji vychladnout. Poté ji promíchejte a naplňte jí čisté sklenice. Pokud vám zbyde nálev, rozdělte jej rovnoměrně do sklenic. Ty pak zavíčkujte a dejte do lednice. Salát v ní vydrží bez zkažení až 6 týdnů.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 591 hlasů
Nahlásit chybu
85 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty