Domácí mini pizzy s oreganem - postup přípravy
Až se vám nebude chtít dlouze vařit, připravte si rychlé domácí mini pizzy, vhodné nejen k hlavnímu jídlu i ke svačince. Výhodou je rychlá a velmi snadná příprava.
Těsto
Náplň
Na obalení
Mouku smíchejte se špetkou soli, oreganem a kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Přidejte olej s teplou vodou a vytvořte těsto, které potřete ještě trochou oleje, zakryjte potravinovou fólií a nechte odpočívat 30 minut na teplém místě.
Po půl hodině těsto rozdělte na 10 stejně velkých částí, z kterých vytvořte placky o tloušťce 1 cm. Ty obalte v mouce a vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem.
Placky potřete rajčatovou omáčkou, posypte nastrouhaným sýrem a pečte je v předehřáté troubě na 230 °C po dobu 10 minut. Po upečení je posypte oreganem.
Tip: Oregano můžete nahradit bazalkou nebo tymiánem.
Domácí mini pizzy servírujte teplé, ale skvěle chutnají i vychladlé. Hodí se tak nejen k obědu a večeři, ale taky ke svačince.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ricette di ilham