Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zdravá cuketová roláda se smetanovým sýrem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Zdravá cuketová roláda se smetanovým sýrem - postup přípravy

Zdravá cuketová roláda je lehká, svěží a ideální jako letní předkrm, slaný dezert i součást slavnostních mís. Kombinace chutí vás velmi příjemně překvapí.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Na potření

Ostatní ingredience

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z cukety odřízněte okraje, zbytek zeleniny nastrouhejte na hrubém struhadle, smíchejte ji se solí a nechte odpočívat 10–15 minut.

Poznámka: Okraje cukety by mohly způsobit hořkost zeleniny.

2. KROK

Z cukety vymačkejte maximum šťávy a smíchejte ji s moukou, vejci, majonézou, sušeným česnekem a italskými bylinkami. 

Tip: Aby ve směsi nevznikly hrudky, mouku prosejte.

3. KROK

Vzniklé těsto rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem, který potřete trochou oleje a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut. Pokračujte s přípravou náplně. 

4. KROK

Nasekaný kopr smíchejte se smetanovým sýrem, zakysanou smetanou a prolisovaným česnekem. 

Tip: Dle chuti můžete náplň rolády posypat solí a pepřem.

5. KROK

Po upečení nechte základ rolády chladnout, smetanovou směsí ho potřete a ve třech pruzích ho pokryjte nakrájenými okurkami, rajčaty a paprikou. 

Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.

6. KROK

Těsto zarolujte a zdravou cuketovou roládu vložte na 2–3 hodiny do lednice. Poté ji servírujte nakrájenou na kousky. 

Tip: Skvěle se hodí jako slaný dezert, předkrm i součást slavnostních mís.

7. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Сытный дом

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů