Zdravá cuketová roláda se smetanovým sýrem - postup přípravy
Zdravá cuketová roláda je lehká, svěží a ideální jako letní předkrm, slaný dezert i součást slavnostních mís. Kombinace chutí vás velmi příjemně překvapí.
Základ
Na potření
Ostatní ingredience
Na potření
Z cukety odřízněte okraje, zbytek zeleniny nastrouhejte na hrubém struhadle, smíchejte ji se solí a nechte odpočívat 10–15 minut.
Poznámka: Okraje cukety by mohly způsobit hořkost zeleniny.
Z cukety vymačkejte maximum šťávy a smíchejte ji s moukou, vejci, majonézou, sušeným česnekem a italskými bylinkami.
Tip: Aby ve směsi nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Vzniklé těsto rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem, který potřete trochou oleje a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut. Pokračujte s přípravou náplně.
Nasekaný kopr smíchejte se smetanovým sýrem, zakysanou smetanou a prolisovaným česnekem.
Tip: Dle chuti můžete náplň rolády posypat solí a pepřem.
Po upečení nechte základ rolády chladnout, smetanovou směsí ho potřete a ve třech pruzích ho pokryjte nakrájenými okurkami, rajčaty a paprikou.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
Těsto zarolujte a zdravou cuketovou roládu vložte na 2–3 hodiny do lednice. Poté ji servírujte nakrájenou na kousky.
Tip: Skvěle se hodí jako slaný dezert, předkrm i součást slavnostních mís.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Сытный дом