Rychlá domácí pizza z listového těsta - postup přípravy
Pokud doma máte listové těsto a nevíte, na co ho použít, připravte si z něj tuto extra rychlou pizzu podle Youtube kánálu Vaříme s Mozkem. Její příprava je velmi snadná a zvládne ji opravdu každý.
Ingredience
Červenou kapii omyjte, rozřízněte ji napůl a odstraňte z ní semeníky. Poté 1 polovinu nakrájejte na tenké proužky. Následně olivy překrojte napůl.
Plátkový čedar nakrájejte na kostičky a klobásu na kolečka. Listové těsto přendejte na plech vyložený pečicím papírem.
Po bocích těsto přehněte 1 cm dovnitř, pečlivě ho přimáčkněte, aby náplň nevytékala ven. Poté ho potřete rajčatovým pyré po celé ploše, kromě okrajů.
Nejdříve na něj rozprostřete nakrájený čedar, poté přidejte klobásu, kapii, olivy a nakonec pizzu posypte sušeným oregánem.
Pizzu vložte do trouby na teplotu 200 °C a pečte ji po dobu 20 minut. Poté jí vyjměte a ihned ji servírujte.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem