Rychlá hrnková buchta s broskvemi - postup přípravy
Pochutnejte si na rychlé hrnkové buchtě podle snadného receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Je nadýchaná, šťavnatá, osvěžující a hotová za pár minut.
Ingredience
Mouku smíchejte s cukrem, olejem, mlékem a kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Místo mléka můžete použít šťávu z konzervovaného ovoce.
Přidejte vejce s citronovou kůrou, citronovou šťávou a ingredience důkladně zamíchejte.
Poznámka: Kůru nastrouhejte z dobře omytého citronu.
Těsto vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem a posypte ho nakrájenými konzervovanými broskvemi, které jste předem slili.
Poznámka: Místo broskví můžete použít jiné oblíbené ovoce.
Rychlou hrnkovou buchtu pečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu 33 minut. Po upečení ji nechte vychladnout a servírujte ji posypanou moučkovým cukrem a nakrájenou na kousky.
Tip: Zda je těsto upečené, otestujte pomocí špejle. Pokud ji z něj vyndáte čistou, máte hotovo. Pokud se na ní trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou

