Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá hrnková buchta s broskvemi

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 33 minut

Rychlá hrnková buchta s broskvemi - postup přípravy

Pochutnejte si na rychlé hrnkové buchtě podle snadného receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Je nadýchaná, šťavnatá, osvěžující a hotová za pár minut.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku smíchejte s cukrem, olejem, mlékem a kypřicím práškem do pečiva.

Tip: Místo mléka můžete použít šťávu z konzervovaného ovoce.

2. KROK

Přidejte vejce s citronovou kůrou, citronovou šťávou a ingredience důkladně zamíchejte.

Poznámka: Kůru nastrouhejte z dobře omytého citronu.

3. KROK

Těsto vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem a posypte ho nakrájenými konzervovanými broskvemi, které jste předem slili.  

Poznámka: Místo broskví můžete použít jiné oblíbené ovoce.

4. KROK

Rychlou hrnkovou buchtu pečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu 33 minut. Po upečení ji nechte vychladnout a servírujte ji posypanou moučkovým cukrem a nakrájenou na kousky. 

5. KROK

Tip: Zda je těsto upečené, otestujte pomocí špejle. Pokud ji z něj vyndáte čistou, máte hotovo. Pokud se na ní trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů