Rychlá kmínová polévka s vejcem a krutony - postup přípravy
Rychlá kmínová polévka je skvělou volbou, když potřebujete vytvořit snadné jídlo, které zahřeje a zasytí. Připravte ji podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou.
Základ
Jíška
Do polévky
Do vývaru vmíchejte drcený kmín se solí a začněte ho zahřívat. Během této doby připravte jíšku.
Poznámka: Polévku osolte podle toho, jak slaný vývar k její přípravě použijete.
V rendlíku smíchejte máslo s moukou a vytvořte jíšku, kterou vařte 15–20 minut. Poté i odstavte z tepla. Mezitím nakrájejte housku na kostičky, které opražte, na suché pánvi, dozlatova – potrvá to přibližně 3 minuty.
Do vroucího vývaru vmíchejte jíšku a pokračujte ve vaření dalších 10 minut. Polévku následně sceďte, abyste polévku zbavili kmínu a poté do ní vmíchejte vejce.
Poznámka: Během přidávání vejce se polévka musí vařit.
Polévku odstavte z tepla, vmíchejte do ní nasekanou petrželku, přikryjte ji pokličkou a nechte ji 10–15 minut odstát.
Tip: Rychlou kmínovou polévku servírujte s krutony. Můžete ji podávat s oblíbeným pečivem.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou