Rychlá roštěná na cibuli s hořčicí - postup přípravy
Rychlá roštěná je skvělý pokrm pro všechny kuchaře, kteří nechtějí trávit spoustu času v kuchyni. Připravte si křehké maso podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.
Ingredience
Příloha
Vepřovou pečeni nakrájejte na plátky a jemně ji naklepejte.
Poznámka: Maso klepejte přes sáček, který zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.
Plátky masa po okrajích jemně nařízněte, aby se vlivem tepla nekroutilo a ochuťte je solí a pepřem z obou stran. Maso následně potřete hořčicí a obalte ho v mouce.
Maso smažte z každé strany 3 minuty, aby se zatáhlo a poté ho z pánve vyjměte. Na výpeku smažte nahrubo nakrájenou cibuli 4 minuty, do hněda a následně ji přendejte do hrnce, kde ji zaprašte lžící hladké mouky.
Cibuli s moukou smažte 1 minutu a poté ji zalijte slaným vývarem. Do vývaru přidejte drcený kmín, 2 lžičky hořčice a plátky masa.
Tip: Místo slaného vývaru můžete použít směs čisté vody a soli.
Maso vařte 20–30 minut, doměkka. Po této době omáčku případně dosolte a servírujte ji společně s masem a vařenou rýží.
Tip: Rýži uvařte dle pokynů na obalu u konkrétního produktu. Rýži můžete ozdobit nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem