Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá roštěná na cibuli s hořčicí

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 41 minut

Rychlá roštěná na cibuli s hořčicí - postup přípravy

Rychlá roštěná je skvělý pokrm pro všechny kuchaře, kteří nechtějí trávit spoustu času v kuchyni. Připravte si křehké maso podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřovou pečeni nakrájejte na plátky a jemně ji naklepejte. 

Poznámka: Maso klepejte přes sáček, který zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí. 

2. KROK

Plátky masa po okrajích jemně nařízněte, aby se vlivem tepla nekroutilo a ochuťte je solí a pepřem z obou stran. Maso následně potřete hořčicí a obalte ho v mouce.

3. KROK

Maso smažte z každé strany 3 minuty, aby se zatáhlo a poté ho z pánve vyjměte. Na výpeku smažte nahrubo nakrájenou cibuli 4 minuty, do hněda a následně ji přendejte do hrnce, kde ji zaprašte lžící hladké mouky. 

4. KROK

Cibuli s moukou smažte 1 minutu a poté ji zalijte slaným vývarem. Do vývaru přidejte drcený kmín, 2 lžičky hořčice a plátky masa.

Tip: Místo slaného vývaru můžete použít směs čisté vody a soli.

5. KROK

Maso vařte 20–30 minut, doměkka. Po této době omáčku případně dosolte a servírujte ji společně s masem a vařenou rýží. 

Tip: Rýži uvařte dle pokynů na obalu u konkrétního produktu. Rýži můžete ozdobit nasekanou petrželkou.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů